Uitleg trefwoorden.

Een juist gebruik van trefwoorden is het meest belangrijke onderdeel van deze site. Lees daarom a.u.b. aandachtig deze handleiding door zodat u optimaal gebruik kunt maken van trefwoorden.

In feite kunt u ieder woord (of een hele zin) als trefwoord gebruiken.  Als u bijvoorbeeld Haarlem invult, dan ontvangt u bericht zodra er een rouwadvertentie met het trefwoord Haarlem geplaatst wordt. Haarlem kan in dit geval de geboorteplaats, de woonplaats, de plaats van overlijden of de woonplaats van een van de naaste familieleden zijn.

Let op! Het gebruik van een woonplaats als trefwoord kan heel veel meldingen tot gevolg hebben!

U kunt ook de postcode van een bepaalde straat invoeren (bv. de straat waar u ooit gewoond heeft maar waarvan U het contact met de buren bent verloren). Door gebruik te maken van een ? kunt u een hele reeks van een postcode gebruiken. Zo zal 1234 A? alle postcode's controleren van 1234 AA t/m 1234 AZ. Vul een postcode ALTIJD in met een spatie tussen de cijfers en letters.

En u kunt uiteraard ook een familienaam invoeren. Gebruikt U dan wel de hele naam inclusief voorzetsels (bv. van der heijden).

Ook kunt u een bedrijfsnaam invullen. Zo krijgt u toch bericht als er een oud-collega is overleden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u deze via het contactformulier aan ons team voorleggen; wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.